Sensorische informatieverwerking leren ontrafelen

Bekijk hier ons aanbod

Waarom Sensory lab Academy?

Sensorische informatieverwerking (ook wel zintuiglijke prikkelverwerking of voorheen sensorische integratie genoemd) gebruiken als uitgangspunt voor Post HBO opleidingen waarin jij gedrag leert ontrafelen: dat is wat we doen bij Sensory Lab Academy!

We verzorgen Post HBO opleidingen rondom sensorische informatieverwerking (zogenaamde SI-opleidingen) waarbij we onze passie, kennis en ervaring gebruiken zodat jij (probleem)gedrag kan begrijpen en leert te ontrafelen. 

Dat doen we met diverse Post HBO opleidingen. Voor paramedici zijn dat de masterclasses en onze leerlijn: een 6 daagse SI-opleiding die je opleidt tot specialist in de sensorische informatieverwerking. Voor jeugd- en onderwijsprofessionals  is dat de 2 daagse training ‘Een Ton Vol’  en  de Leerlijn tot SI-specialist voor jeugd  Maar Sensory Lab Academy geeft ook diverse webinars. En helpt je door handige producten, waaronder onze eigen psycho-educatie tool ‘Een Ton Vol’ én het boek ‘Help, zintuiglijke prikkels!’ Lees snel verder op de site. 

Voor wie?

Paramedici

Je bent fysiotherapeut, ergotherapeut, oefentherapeut of logopedist en wilt cliënten beter begrijpen, of dit nu een kind, volwassene of oudere is. Met onze opleidingen waar sensorische informatieverwerking centraal staat, leer je om beweeg-, spraak-, taal- en gedragsproblemen te ontrafelen, onderzoeken en effectiever te behandelen.

 Meer informatie

Jeugd- en Onderwijs
professionals

Je hebt in je dagelijkse werk te maken met kinderen die last hebben van een matige werkhouding, moeilijkheden in de ontwikkeling, regulatie-problemen, woedeuitbarstingen, piekeren of bijvoorbeeld leerproblemen. Wij leren je achter deze gedragingen te kijken en deze hulpvragen te ontrafelen aan de hand van de zintuiglijke prikkelverwerking (sensorische informatieverwerking) We geven je hierbij praktische tools en oplossingen. 

Meer informatie

Ouders

Je wilt je kind begrijpen, maar het is moeilijk om zijn of haar gedrag te snappen. Je wilt meer leren over zintuiglijke prikkelverwerking  (sensorische informatieverwerking) om zo dat gedrag te kunnen ontrafelen, te begrijpen en meer zicht te krijgen op je gezin. Wij helpen je graag!

Meer informatie

Nieuws

Jaaaaa, hij is er!!

Onze psycho-educatietool ‘Een Ton Vol’ is klaar, we hebben de tool in onze handen! En bijna in die van jullie. Daar zijn we superblij mee.  

‘Een Ton Vol’ gaat je helpen bij het uitleggen van de zintuiglijke prikkelverwerking en de bijbehorende arousalregulatie. ‘Een Ton Vol’ is te gebruiken in therapie- en coachingsessies met cliënten (en/of hun omgeving) van alle leeftijden. ‘Een Ton Vol’ zal je helpen bij het op een visuele, stapsgewijze manier in kaart brengen van de zintuiglijke prikkelverwerking en de arousalregulatie. 

‘Een Ton Vol’ en het ‘RegenTonModel’ zullen een grote rol gaan spelen in onze  opleidingen. Maar je kunt ook een aparte (na)scholing volgen. 

Je kunt ‘Een Ton Vol’ aanschaffen nadat je minimaal een online scholing of nascholingsdag hebt gevolgd. We leggen de diverse opleidingsproducten graag aan je uit. Meer informatie:  klik dan hier

Scholingen

Wil je meer weten of een studiehandleiding ontvangen, mail ons dan: info@sensorylabacademy.nl

Angela docent SI-opleiding
Leerlijn in actie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief