Paramedici

Op zoek naar een SI-opleiding omdat je als paramedicus werkt en je cliënten beter wilt begrijpen. Zo kun je zowel beweeg, spraak/taal- en gedragsproblemen beter kaderen en behandelen. Als HBO opgeleid paramedisch professional ben je al in staat om hulpvragen binnen jouw vakgebied te analyseren, te onderzoeken en te behandelen. Onze SI-opleidingen in de vorm van webinars, onze leerlijn en masterclasses zijn er om je kennis over sensorische informatieverwerking te vergroten, om gedrag te kunnen analyseren, een behandelplan te maken en uit te voeren. Zo verrijk je je eigen handelen en help je cliënten slagvaardiger.

"Ik weet nu hoe ik de zintuiglijke prikkelverwerking kan onderzoeken."

onze visie

Leerlijn en Masterclass

Waar sta jij in je werk en ervaring? We hebben gemerkt dat er onder paramedici verschillende wensen zijn voor opleidingen in sensorische informatieverwerking. Daarom hebben we een Leerlijn gemaakt voor paramedici die beginnend zijn in de kennis en praktijk van de sensorische informatieverwerking en een kortere, verdiepende versie in de vorm van Masterclasses voor paramedici die al eerder een SI opleiding hebben gedaan. Zowel de Leerlijn als de Masterclasses zijn toegankelijk voor paramedici uit alle werkvelden: kinderen, volwassenen en ouderen.

Start with the why!

“Start with the why!” is ons motto: we vinden het belangrijk dat begrijpt hoe sensorische informatieverwerking werkt, wat dit betekent voor je client en hoe je kennis en kunde rondom SI integreert in jouw dagelijkse paramedisch handelen. We leren je denken en analyseren zodat je uiteindelijk zelf, op een manier die bij jou past, oplossingen bedenkt die in jouw dagelijkse praktijk passen.  De Golden Cirkle van Simon Sinek is daarom onze basis. Beginnen met het waarom, daarna de vraag “Hoe doe ik dat dan?” en als laatste “Wat is de oplossing?

Om deze reden bestaan al onze opleidingen uit 3 fasen:

Leerlijn blok 1 of Masterclass 1 – Why – Theorie en neurologie 
Om je te leren waarom starten we met een portie theorie. Hierin leren of verdiepen we de theorie en neurologie rondom sensorische informatie en maken we linken naar jouw dagelijkse praktijk.

SI-opleidingen

Leerlijn blok 2 of Masterclass 2 – How – Sensorisch profiel maken
Hoe doe je dat? In blok 2 leer je hoe je sensorische informatieverwerking bij een client in kaart brengt en hoe je hulpvragen op participatieniveau (ICF) verklaart vanuit de SI. Je kijkt vanuit een brede context waarin het SI onderzoek een onderdeel vormt van het onderzoek wat je normaal ook zou doen. In blok 2 start je met een portfolio opdracht waarbij je een eigen client uit jouw werkveld onder de loep neemt. 
In Masterclass 2 gaan we vooral flink oefenen met het maken van een sensorisch profiel en oorzaak-gevolg koppelingen.

Leerlijn blok 3 of Masterclass 3 – What – SI in de praktijk
Wat doe je om een hulpvraag op te lossen? Een interventie bestaat wat ons betreft altijd uit psycho-educatie, omgevingsaanpassingen en soms uit een hands-on behandeling. Hoe je dat doet ga je leren. 

Door middel van de leerlijn voor starters doorloop je ieder blok in 2 dagen en heb je na 6 lesdagen de basis te pakken. Onze leerlijn is een gedegen SI-opleiding die opleidt tot SI-specialist, voorheen SI-therapeut genoemd.

Heb je in het verleden een SI-opleiding, ben je SI-therapeut, gedaan en heb je behoefte aan verdieping? Dan kun je onze masterclasses volgen. Samen met andere gevorderde cursisten verfris, verdiep en oefen je je kennis en vaardigheden. 

Blended Learning 

Wij houden van efficiënt en doeltreffend. Daarom vragen we je om vooraf aan de lesdag een e-learning te doen en opdrachten te maken. Zo kun je je de theorie al eigen maken en oefenen. Dan hoeven we dat in de lesdag niet te vertellen. De lesdag gebruiken we om alle informatie aan elkaar te verbinden zodat het gaat leven en je daarna kunt gaan toepassen. Omdat je van te voren een opdracht hebt ingeleverd kunnen we de lesdag aanpassen daar waar jij staat in je leerproces. Zo brengen we je tijdens de lesdag echt een stap verder en daar worden we heel blij van. We hopen jij ook! Deze manier van onderwijs geven heet blended learning. 

Leerlijn voor paramedici die starten met SI

“Ik kan nu wat ik zie in mijn onderzoek goed vertalen naar SMART-doelstellingen"

masterclasses voor gevorderden in SI

Drie masterclasses

825,00900,00

Masterclass 2 - 'SI profiel maken’

300,00330,00

Masterclass 3 - 'SI in de praktijk'

300,00330,00

"Ik snap beter wat ik neurologisch zie gebeuren tijdens een behandeling."