Ton vol

Een ton vol

Angela en Karen ontwikkelde een psycho-educatie tool rondom zintuiglijke prikkelverwerking & arousalregulatie

 

psycho-educatietool

‘Een Ton Vol’ is een praktische tool die bruikbaar is bij psycho-educatie rondom regulatie van arousal en zintuiglijke prikkelverwerking. 

De psycho-educatietool is te gebruiken in therapie- en coaching-sessies met cliënten (en hun omgeving) van alle leeftijden. Met ‘Een Ton Vol’ leg je door middel van het ‘RegenTonModel’ uit hoe de regulatie van arousal werkt. Welke (zintuiglijke) prikkels en activiteiten verhogen het arousal en welke prikkels of activiteiten verlagen het arousal? Zo kun je op een visuele, praktische manier de hulpvraag vertalen naar oplossingen die in het dagelijks leven van de cliënt van toepassing zijn.

In een aantal sessies kun je door gebruik van ‘Een Ton Vol’ de hulpvraag, samen met de client (en/of zijn omgeving) vertalen naar praktische oplossingen die in het dagelijks leven van de client bruikbaar zijn. 

Je kunt ‘Een Ton Vol’ aanschaffen na of in combinatie met een scholing bij ons. 

Leer werken met ‘een ton vol'

Online scholing ‘een ton vol'

In deze online scholing vertellen we je hoe ‘Een Ton Vol’  praktisch werkt, wat de doelstellingen zijn en delen twee voorbeeldcasussen in het werken met deze tool. We nemen je ook kort mee in de theorie rondom zintuiglijke prikkelverwerking en het ‘RegenTonmodel’. Na afloop van deze scholing kun je psycho-educatie tool ‘Een Ton Vol’ bestellen en direct mee aan de slag. 

Je leert echter niet alle interventies rondom het toepassen van de tool in jouw dagelijkse werk en de bijhorende hulpvragen. Wil je deze volledige informatie ontvangen en gecertificeerd trainer ‘Een Ton Vol’ worden? Volg dan de 2 daagse training.

Meer informatie

Nascholing SI-specialisten ‘een ton vol'

Heb je eerder al een opleiding bij Sensory Lab Academy gevolgd? Dan vertellen we je natuurlijk graag over onze nieuwe tool ‘Een Ton Vol’. Speciaal voor jou hebben we in 2023 een nascholing. We vertellen je op deze nascholing  alle ins en outs over het achterliggende RegenTonModel, de psycho-educatietool  ‘Een Ton Vol’ en de link met de jou al bekende redeneermodellen en interventies. Tevens ga je met jouw eigen casuïstiek aan de slag en leer je de tool praktisch te gebruiken. Na het volgen van deze 1-daagse nascholing kun je direct in de dagelijkse praktijk aan de slag.

Meer informatie

2-daagse training ‘Een ton vol'

Ben jij psycholoog, orthopedagoog, jeugdprofessional, onderwijsprofessionals, (kinder)coach? En nog onbekend met zowel de psycho-educatietool ‘Een Ton Vol’ én zintuiglijke prikkelverwerking & arousalregulatie?
Dan ben je van harte welkom bij de 2-daagse gecertificeerde training. 
In twee dagen nemen we je mee in de grondbeginselen van de zintuiglijke prikkelverwerking en het ‘RegenTonModel’. Daarna leer je praktisch werken met de psycho-educatietool’ Een Ton Vol’. Je bent na deze twee dagen gecertificeerd gebruiker en kan direct praktisch aan de slag met de tool in jouw dagelijkse praktijk.

Je weet welke onderdelen je voor welke doelstellingen je kunt gebruiken. Tevens ontvang je nog diverse andere werkformulieren en aanvullende tools. Zo kan jij als professional de hulpvraag rondom zintuiglijke prikkelverwerking direct ontrafelen, samen met de cliënt (en zijn omgeving).

Meer informatie

Aanschaf Tool

Heb je al een scholing gevolgd rondom deze psycho-educatie tool ‘Een Ton Vol’? En wil je er (nog één) aanschaffen? Bijvoorbeeld omdat je er eentje extra wilt voor in de dagelijkse praktijk? Dat kan, mits je door ons geschoold bent, via onderstaande knop. Of neem even contact met ons op via info@sensorylabacademy.nl

Aanschaffen

Downloads

Heb je al een scholing gevolgd rondom deze psycho-educatie tool ‘Een Ton Vol’? En wil je er (nog één) aanschaffen? Bijvoorbeeld omdat je er eentje extra wilt voor in de dagelijkse praktijk? Dat kan, mits je door ons geschoold bent, via onderstaande knop.

Downloads