Jeugd- en Onderwijsprofessionals

Je werkt als (ortho)pedagoog, (basis) psycholoog, leerkracht, intern of ambulant begeleider, jeugd- en gezinsprofessional, gezinswerker, pedagoog, (kinder)coach, pedagogisch medewerker of andere professional op HBO/WO-niveau. Je begeleidt kinderen en hun gezin. Soms is het lastig om het kind en de gezinsdynamiek te begrijpen. Je wilt graag leren hoe je je leerling of cliënt (en zijn omgeving) vanuit de zintuiglijke prikkelverwerking kunt ondersteunen met praktische tips en adviezen die passen in het dagelijkse leven. 

Met onze 2 daagse post-HBO opleiding ‘Kind en Gezin in Beeld’ leren we je om achter dit gedrag te kijken door het in kaart brengen van de  zintuiglijke prikkelverwerking;

Waarom komt dit kind niet tot leren?
Waarom is dit kind zo ontvlambaar?
Waar komt die onzekerheid vandaan?

Door te leren kijken naar de verwerking van al die zintuiglijke prikkels om je heen, maar ook de emotie-koppeling die hierbij hoort, kun je het gedrag te ontrafelen, zodat je ziet wat het kind eigenlijk wil zeggen. Vanuit deze manier van kijken en praktische kennis heb jij dan het kind en gezin in beeld.
Wij leren je de zintuiglijke prikkelverwerking in beeld te brengen samen met je cliënt. Je leert deze kennis visueel te maken aan de hand van het pijlenschema en bieden je praktische oplossingen.

Je kunt na de opleiding je cliënt en zijn omgeving meenemen in deze wijze van kijken naar de moeilijkheden en het vertalen naar praktische oplossingen voor thuis en bijv. op school. 

"Wat heerlijk die plaatjes en begrijpelijke taal"

Opleiding

Kind en gezin in beeld - post-HBO

550,00600,00

Webinars

Gratis Downloads

Wij zijn er ook voor

Paramedici

Je wilt je gedragingen van je cliënten graag beter begrijpen, of dit nu een kind, volwassene of oudere is. Je leert om zowel beweeg-, spraak-/taal- en gedragsproblemen te ontrafelen, onderzoeken, kaderen en effectiever te behandelen.

 Meer informatie