Jeugd- en Onderwijsprofessionals

Je werkt als leerkracht, intern of ambulant begeleider, jeugd- en gezinsprofessional, gezinswerker, pedagoog, kindercoach of medewerker van een zorginstelling. Je begeleidt kinderen en hun gezin. Soms is het lastig om het kind en de gezinsdynamiek te begrijpen. Je wilt graag leren hoe je je leerling of cliënt (en zijn omgeving) ondersteunen met praktische tips en adviezen die passen in het dagelijkse leven. 

Met onze post-HBO opleiding Kind en Gezin in Beeld leren we je om achter dit gedrag te kijken door het in kaart brengen van de  zintuiglijke prikkelverwerking;

Waarom komt dit kind niet tot leren?
Waarom is dit kind zo ontvlambaar?
Waar komt die onzekerheid vandaan?

Door te leren kijken naar de verwerking van al die prikkels om je heen, maar ook vanuit je lijf, kun je het gedrag te ontrafelen, zodat je ziet wat het kind eigenlijk wil zeggen. Vanuit deze nieuwe manier van kijken en praktische kennis heb jij kind en gezin in beeld. Je kunt hen meenemen in deze wijze van kijken naar de moeilijkheden en het vertalen naar praktische oplossingen voor thuis en op school. Wij leren je met deze opleiding hoe je deze problemen in het dagelijks leven op kunt lossen. Centraal staat hierbij het lichaam; uit je hoofd, in je lijf!

"Wat heerlijk die plaatjes en begrijpelijke taal"

Opleiding

Webinars en meer